Thomas: “Bij de supergezellige zonsondergang voelden we ons echt één in de groep”

Vandaag hadden we een welverdiend rustdagje gekregen in onze overvolle agenda, persoonlijk vond ik wel dat we aan wat ontspanning toe waren…

In onze voormiddag waren we enkel met Lies en de ambassadeurs naar een marktje in Rio geweest. Hier heeft dan iedereen enkele soeveniertjes gekocht, maar hier ga ik niets over zeggen omdat er misschien enkele cadeautjes bijzitten voor onze lieve bloglezers. 

Het beste moment van de markt is ongetwijfeld het moment waarop Lies na tien jaar nog eens acarajé(een specialiteit uit Salvador, Lies woonde daar een half jaar) at, ze leek net een kindje die haar lievelingssnoep nog eens mocht opeten.


Voor ons middageten gingen we terug naar onze hostel, eenmaal hier aangekomen werden we onmiddellijk naar boven gestuurd… Daar overdonderden de Brazilianen ons compleet met een verrassingsfeestje voor zowel de verjaardag van Kaat als die van Marie ( Kaat was jarig de dag voor vertrek, om ons Marie proficiat te wensen mag je nog enkele dagen wachten). Op dit feestje hadden ze hotdogs voor ons voorzien aangevuld met wat lekkere Braziliaanse drankjes.

In de namiddag zijn we samen met onze Braziliaanse vrienden gaan zonnekloppen op de toeristische stranden van Rio de Janeiro. Dit was echt wel een groot verschil met de vorige dagen, eerst zit je één week in het armere deel van Rio en in je rustdag ga je dan in het rijke deel de ‘toerist’ uithangen. Dit gaf ons wel een dubbel gevoel. Ik vond het wel positief dat we het toeristisch gebied hebben bezocht omdat je dan pas de twee gezichten van Rio duidelijk van elkaar kunt onderscheiden.


Op het strand sloten er nog een paar jongeren bij ons aan en zij brachten dan nog eens een verjaardagstaart mee voor Marie. Hier werden we voor de zoveelste keer door de Brazilianen verrast, iedereen kreeg een mooi versierd doosje met leuke persoonlijke tekstjes op in het Nederlands. Al de Belgen smolten hierdoor echt.

Onze dag werd afgesloten door een supergezellige zonsondergang. Na zo een leuke dag samen voelden we ons echt één in de groep. Spijtig genoeg kwam al snel de realiteit terug en moesten een paar Brazilianen afscheid nemen van ons, niet voor 2-3 dagen maar voor 3 maanden tot ze naar België komen. Het afscheid viel al bij al nog goed mee omdat je nog troost vindt in het feit dat je hun nog gaat weerzien… Maar ik kijk nu al op tegen ons afscheid in België van elkaar. Ik zal dus ooit nog eens terug moeten gaan…


Om af te sluiten geef ik jullie nog een culinaire tip, je moet echt eens een lekker sappige taart met bezoutwaterde handen eten op een strand, echt een topper! 😉 

Thomas. 

Advertenties

2 gedachtes over “Thomas: “Bij de supergezellige zonsondergang voelden we ons echt één in de groep”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s