Rupert: “De gesprekken met de Brazilianen gaan van hoe je vork zegt in het Portugees tot diepgaande, emotionele getuigenissen”


We zijn vandaag naar de berg gegaan die ze in het in het Portugees ‘Pão de Acuçar’ noemen. In het Nederlands is dat suikerbrood. Het heeft zijn naam te danken aan de Portugezen die tijdens de kolonisatie vonden dat de berg verdacht veel op suikerbrood leek. We zagen dat er niet in, maar we beleefden wel heel wat plezier aan het juist uitspreken van de naam. De Brazilianen zeiden het tientallen keren voor, terwijl wij het zo juist mogelijk probeerde uit te spreken. Met heel wat hilariteit tot gevolg, want de ‘au-klank’ juist uitspreken is echt niet eenvoudig.
Tussen het bezoek aan Pão de Açucar en het eten kwamen we typische gewoonte uit Rio De Janeiro tegen: een openbaar fitnesstoestel waar je heel wat verschillende fitnessoefeningen op kan doen. Dit probeerden we uit samen met de Braziliaanse jongeren.


Tijdens de middag gingen we naar een restaurant met een typische Braziliaanse gang van zaken. Hier wordt er afgerekend door je bord met eten te wegen. Keuze uit heel veel verschillende soorten eten. Dan sta je ook wel voor leuke Braziliaanse verrassingen zoals gepaneerde, gefrituurde banaan. We hadden ook zeer gezellige en aangename gesprekken met de Braziliaanse jongeren van hoe je vork zegt in het Portugees tot diepgaande, emotionele gesprekken.

Toen maakten we een lange busrit naar een natuurstrand in Rio. Ik vond het strand heel erg leuk en was ook de enige van de groep die zijn zwembroek aantrok en in de zee sprong. Brazilianen keken vol verwondering omdat het voor hun nu vrij koud is (20°). Het is hier nu een tropische winter, maar trok ik me niets van aan. Het water was heerlijk om in te zwemmen, niet te koud. Een hele ervaring tegenover de Belgische kust omdat er op het natuurstrand in het begin van het water al heel grote golven en stevige stromingen zijn. Desondanks was het voor mij het leukste deel van de dag en heeft Rio mij aan het eind van de dag toch weer sprakeloos gekregen.

Vele groetjes uit Rio 

Rupert en de Zuiddagambassadeurs

Advertenties

3 gedachtes over “Rupert: “De gesprekken met de Brazilianen gaan van hoe je vork zegt in het Portugees tot diepgaande, emotionele getuigenissen”

  1. Leuk te zien dat je je als een vis in ’t water voelt 🐠. Geniet van elke seconde van deze reis, ik kijk al uit naar het volgende nieuws.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s