Thomas: ‘Door de hechte groepssfeer lijkt het alsof we hier al veel langer zijn”

13689681_10154362087714451_1818272888_n
Vanochtend zijn wij in Rio de Janeiro geland. Jan van KIYO kwam ons ophalen en begeleidde ons naar onze hostel. Onderweg merkten we op dat de armere en rijkere wijken gewoon kriskras door elkaar bestaan. Dit geeft natuurlijk een heel diverse sfeer aan de stad. Eenmaal in onze hostel vertelde Jan ons dat de overheid de armste wijken afschermt van de snelweg door middel van geluidsschilden. Maar het wegstoppen van problemen is geen oplossing, integendeel.

In de hostel hadden we nog een paar spannende uurtjes vooraleer we de Braziliaanse jongeren voor het eerst gingen ontmoeten. We wachtten de jongeren op op ons dakterras en de echte nervositeit kwam pas boven toen we hen de trap hoorden opkomen. Toen gebeurde onze eerste stroeve kennismaking, maar na enkele kennismakingsspelletjes brak het ijs wel snel. Onze eerste echte onderlinge gesprekken ontstonden pas toen we samen in een Braziliaans restaurantjes aten. Na deze gezellige lunch was het ijs alleen nog maar een herrinering aan het verleden.

Onze busritten van en naar een mooie plek met prachtig panorama over de stad, bevestigde dit. Zo zongen we typische Belgische en Braziliaanse liedjes op de bus. Het uitzicht over Rio de Janeiro was echt super mooi, toen we daar aankwamen merkten we al meteen dat we handen tekort zouden komen om alles te kunnen fotograferen en om met iedereen op de foto te kunnen.

Wat me zeker gaat bijblijven van deze dag is dat je nieuwe mensen echt kunt leren kennen op korte tijd, en dit zelfs zonder de taal te kunnen spreken.

Maar een mooi groepsgevoel ontstond dus al meteen. Bij afloop van deze eerste dag heb ik het gevoel dat ik die jongeren al veel langer ken en dat we al langer hier in Rio zitten. Wat me zeker gaat bijblijven van deze dag is dat je nieuwe mensen echt kunt leren kennen op korte tijd, en dit zelfs zonder de taal te kunnen spreken.

Thomas.

Advertenties

5 gedachtes over “Thomas: ‘Door de hechte groepssfeer lijkt het alsof we hier al veel langer zijn”

  1. Fijn te lezen dat jullie meteen met de juiste spirit erin zijn gevlogen met zo’n goeie groep. Geniet van elk moment! Het team van Impuls 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s