Femke: “Check”

13695894_1013558222085971_2019196099_n
Femke, helemaal klaar voor de reis!

Koffer: check!

Formulieren bij de hand: check!

Goesting: check!

Het is zo ver, morgen stappen ik en zeven anderen op het vliegtuig richting Rio de Janeiro.

Wie had ooit gedacht dat, iets waar ik eerder dit jaar alleen nog maar van kon dromen, nu ook echt gaat gebeuren. Vanaf morgen zijn wij, jongeren, op weg naar een heel andere realiteit en worden we ondergedompeld in de Braziliaanse cultuur.

Natuurlijk speelt er zich nog steeds een zekere onwetendheid af in mijn hoofd.

Natuurlijk speelt er zich nog steeds een zekere onwetendheid af in mijn hoofd. Door gerichte research op politiek, sociaal, economisch en geografisch vlak, het deels ontdekken van de Braziliaanse keuken en het inoefenen van de Portugese basic voel ik me weer een stukje rijker.

Hoe ik mij voel op dit moment? Geen idee, ik ben van nature nieuwsgierig en leergierig, dus deze twee ingrediënten bevonden zich altijd al in mijn natuurlijke moestuin. Ik heb mezelf voor genomen om het gewoon op me af te laten komen; om de geuren, de geluiden en de beelden die mijn zintuigen tegemoet komen, op te nemen en ze een plaats te geven in mijn geheugen.

Met volle zekerheid kan ik wel bevestigen dat ik enorm veel zin heb in het ontdekken van het project samen met mijn mede-ambassadeurs en de Braziliaanse jongeren. Het is echt zot hoe wij, 5 individuen uitgestrooid over heel Vlaanderen, zo snel één hechte groep zijn geworden.

Ik kan gerust zeggen dat we ons, de afgelopen maanden, samen hebben toegeleefd naar deze reis en onszelf helemaal in ‘the Brazilian way’ hebben begeven. Ik denk dat we nu klaar zijn om oog in oog te staan met het avontuur. Brazil, here we come!

 

– Femke

 

 

Advertenties

6 gedachtes over “Femke: “Check”

  1. Hoi zus! We volgen jullie vanuit het thuisfront! De geslaagde vlucht en het eerste smske inzake, was voor iedereen hier een “oef”… Maak er samen een ongelooflijke reis van en we horen graag jullie verhalen en ervaringen! Groetjes aan iedereen van de groep en tot,….doei,papa &mama, Wout en… waf waf…Toby

    Like

  2. Hehe wat een heerlijk vooruitzicht! Kben wel een beetje jaloers 😉 Ik wens je een fijne reis en weet dat het een super toffe ervaring gaat zijn!

    Like

  3. Dag Femke ,wij zitten hier weeral aan de lekkere tafel bij mama en papa !Friet met mosseltjes…En natuurlijk kom jij weeral in het verhaal!!!Het gaat je goed daarginder een heel ervaring , geniet ervan we volgen dagelijks de blog maar zijn toch nieuwsgierig naar je eigen verhaal.. Vele groetjes en een dikke knuffel van mama papa Veerle frank luc en ann en natuurlijk buurman frank

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s